Global Alliance for Ministries and
Departments of Peace

Peace Alliance Denmark er medlem af Global Alliance for Ministries and Departments of Peace (GAMIP). På nuværende tidspunkt er der ca. 35 lande, fordelt på alle kontinenter, som har organisationer, der på forskellige stadier arbejder for samme formål - at opbygge en kultur for fred ved, at inspirere til et ministerium eller departement for fred, som regel sammen med et akademi for fred, i de respektive landes parlamenter.

Lige nu har tre lande i verden etablerede fredsministerier (markeret med rødt på kortet). Mere information om disse og andre finder du på her (under campaigns).

Nationale kampagner: Australia, Brasil, Cameroon, Canada, Central African Republic, Chad, Congo, Costa Rica, Denmark, France, Ghana, Hong Kong, India, Iraq, Israel, Italy, Japan, Liberia, Nepal, Netherlands, New Zealand, Nigeria, Pakistan, Palestine, Phillipines, Romania, Rwanda, Senegal, Solomon Islands, South Africa, Spain, Sri Lanka, Uganda, United Kingdom, USA.

PA DK arbejder særlig tæt sammen med nedenstående nationale kampagner:

USA: The Peace Alliance og The National Peace Academy

PA DK har et særligt tæt samarbejde med The Peace Alliance i USA, hvis ildsjæle også har stor andel i opstarten af GA. I relation hertil findes også The National Peace Academy, som forsker og uddanner i peacebuilding.

Herudover har USA en veludviklet og meget aktiv ungdomsorganisation ved Student Peace Alliance.

Costa Rica: The Rasur Foundation og Academy for Peace Costa Rica
En særlig tilknytning har PA DK til Costa Rica i form af Academy for Peace Costa Rica støttet af The Rasur Foundation. I fire år har den Costa Ricanske kampagne arbejdet målrettet mod et fredsministerium og den 18. august 2009, blev det tredje fredsministerium i verden lovmæssigt stadfæstet, da regeringen vedtog lovforslaget om oprettelse af et Ministry for Justice and Peace i Costa Rica.

Rita Marie Johnson som er ophavskvinden hertil har desuden udviklet kurset, BePeace, der har til formål at "uddanne" børn og voksne til at kommunikere fred med sig selv og andre.

Global Summits
Global Alliance for Ministries and Departments of Peace afholdte i september 2009 den fjerde vedernskonference for fred i Costa Rica, med præsident Oscar Arias som vært. September 2011 bliver denne begivenhed afholdt i Sydafrika.Dennis Kucinich (nomiret præsidentkandidat for demokraterne ved præsidentvalget i USA i 2004 og 2008) har flere gange fremlagt forslag for kongressen vedr. oprettelse af et officielt Department of Peace